Er zijn verschillende termen bekend voor nektrauma, maar de meest bekende is whiplash. Wanneer u hier last van heeft na een ongeval, wordt dit ook wel traffic light disease genoemd. Een whiplash is niets anders dan een plotselinge beweging van het hoofd ten opzichte van de romp. Dit loopt u op tijdens diverse situaties, waaronder een ongeluk. Wanneer u dit oploopt tijdens een ongeval, is dit natuurlijk erg vervelend. U loopt letselschade op. Hierdoor heeft u recht op een schadevergoeding. Voor hulp bij letselschade na een ongeluk, schakelt u zo snel mogelijk een advocaat in.

Letselschade whiplash

Whiplash klachten

Er zijn verschillende klachten bekend bij een whiplash na een ongeval. Zo kan het zijn dat u last krijgt van pijnklachten bij uw hoofd en nek en kunnen deze stijf aanvoelen. Last hebben van spierzwakte in uw schouders en nek, een vreemde gevoelssensatie, hoofdpijn, pijn in uw rug, armen en benen en cognitieve stoornissen zijn ook bekende klachten. Daarnaast kan het voorkomen dat u last krijgt van oorsuizingen, stemmingswisselingen, slapeloosheid en nog veel meer. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een dokter en u na te laten kijken na het ongeval of wanneer u klachten heeft.

Letselschade

Wanneer u een whiplash overhoudt aan een ongeluk, kunt u degene die het ongeval veroorzaakt hiervoor aansprakelijk stellen. Vervolgens kunt u een schadevergoeding krijgen voor de letselschade die u oploopt. De letselschade die u oploopt is de schade die is ontstaan vanuit het ongeval. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld niet meer werken, of huishoudelijke taken uitvoeren die u voor het ongeval wel kon. Daarnaast kan het zijn dat u last krijgt van stemmingswisselingen bij een whiplash als letselschade, wat invloed kan hebben op verschillende relaties die u onderhoudt. Letselschade zoals een whiplash kan dus veel invloed hebben op uw leven. Vandaar dat u een schadevergoeding kunt krijgen.

Schadevergoeding

Zoals eerder gezegd kunt u een schadevergoeding ontvangen voor de schade, in dit geval een whiplash, die u overhoudt aan het ongeluk. De hoogte van de schadevergoeding hang van een aantal zaken af. Zo wordt gekeken naar of u kon werken, of u emotionele schade opliep en welke kosten u moest maken die u zonder de letselschade niet had gemaakt. Een letselschade advocaat van Sloof uit Dordrecht helpt u bij het berekenen van de hoogte van de schadevergoeding en helpt u bij het claimen van de schadevergoeding. Neem daarom zo snel mogelijk na het ongeval contact op met een dokter en een advocaat, zodat u alles goed kan regelen.